پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مشهد به حدود ۴۰ درجه می‌رسد سیاست جدید سازمان محیط زیست برای کاهش آلودگی هوا چقدر به حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی اضافه می‌شود؟ امتحان نهایی فارسی یازدهم: چی میاد و چطور ۲۰ بگیریم؟ ۲ حکم جایگزین حبس به نیت امام رضا (ع) یکی از اساسی‌ترین برنامه‌های وزارت آموزش و پرورش، رفاه فرهنگیان است نسخه طب ایرانی برای نجات از بیماری خاموش قرن! شیوع اختلال شنوایی در سنین پیش از مدرسه حدود ۱۰ در هزار نفر است پویش ۲۵درجه، تمرین مسئولیت‌پذیری اجتماعی است پخش گسترده گاز کلر در حوالی «بارسلون» اسپانیا | هشدار آتش‌نشانی به ساکنان وزیر راه: در کنار مسکن به فکر مدرسه‌سازی هم هستیم سخنگوی وزارت آموزش و پرورش: تا چهار سال آینده، هیچ معلمی بدون مسکن نیست نحوه فعال‌کردن اینترنت رایگان زائران حج ۱۴۰۴ دفترچه آزمون استخدامی آموزش و پرورش (۱۴۰۴) منتشر خواهد شد زمان پرداخت حقوق، متناسب‌سازی ۱۴۰۴ و صدور احکام بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد پیش‌بینی وزش باد، بارش باران و وقوع رعدوبرق در ۱۶ استان، از امروز (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) ثبت ۹۴ درصد تحقق برنامه واکسیناسیون دام در خراسان رضوی طی سال ۱۴۰۳ چگونه می‌توان خستگی ناشی از «ام‌اس» را مدیریت کرد؟ آیا آب‌نبات و دارو‌های گیاهی برای رفع کولیک نوزادان مفید است؟ هشدار وزارت بهداشت درباره اسباب‌بازی‌های آرایشی کودکان چرا برخی پزشکان زیرمیزی می‌گیرند؟ علائم پنهان آلزایمر در جوانی کشف شد ضرورت راه‌اندازی پایگاه اورژانس هوایی در مرز دوغارون خراسان‌رضوی حقوق اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین اجتماعی چه زمانی پرداخت می‌شود؟ اراذل و اوباش در لیست قرمز مجلس فوت ۸ زائر اندونزیایی در ۱۰ روز ابتدایی اعزام زائران حج ۱۴۰۴ دستگیری ضارب پرسنل اورژانس ۱۱۵ نیشابور (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) دستگیری قاتل فراری به دست پلیس کرمانشاه (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) قتل هولناک یک زن به خاطر طلای بدلی متهم جنایت در پاتوق معتادان، قتل را گردن نگرفت | مقتول افغانستانی خود را ایرانی جا زده بود! ۸ کشته بر اثر تصادف سمند و پراید در ایلام (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

خانواده؛ کوچک‌ترین و کاراترین واحد اجتماعی

  • کد خبر: ۷۶۵۸۷
  • ۱۴ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۶
خانواده؛ کوچک‌ترین و کاراترین واحد اجتماعی
غلامرضا بنی‌اسدی - روزنامه‌نگار
خانواده را کوچک‌ترین واحد اجتماعی می‌نامند، اما به جرئت می‌توان آن را صاحب بزرگ‌ترین اثر در تربیت انسان نامید. این درست که در قیاس با جامعه، کوچک‌ترین هسته است، اما هسته‌ای است که غنی‌سازی و شکوفا شده است. این واحد کوچک، مثل خشت‌های پخته شده در به‌هم‌پیوستگی خویش، بنای جامعه را می‌سازند؛ بنابراین می‌توان گفت جامعه خوب و سالم از خانواده‌های نیک و صالح شکل می‌گیرد؛ چنان‌که در نظام تربیت دینی هم یک خانواده به عنوان مدل معرفی می‌شود.
 
خانواده‌ای که الگو گرفته از «اسوه حسنه الهی، رسول اعظم اسلام» هویت یافته و با نزول سوره «هل اتی» به عالم معرفی شده است. اینکه تقویم رسمی جمهوری اسلامی، ۲۵ ذی‌حجه را به نام «خانواده» سند زده است هم به دلیل توجه دادن به خانواده الگو و توجه‌دادن به مشی تربیتی آنان است که در همه عصر‌ها و نسل‌ها می‌تواند راه جوانمردی و دستگیری از نیازمندان را چراغ‌گذاری کند؛ آنجا که خانواده‌ای به شکرانه شفای حسنین (ع) ۳ روز روزه می‌گیرند، اما هنگام افطار، نان سفره‌شان را به کسانی می‌دهند که در خانه را به صدا درآورده و طلب نان کرده‌اند.
 
آیه ۸ سوره «انسان» ناظر به همین ماجرا نازل می‌شود: «ویطعمون الطعام علی حبه مسکینا ویتیما و اسیرا؛ و هم بر دوستی او (یعنی خدا) به فقیر و طفل یتیم و اسیر طعام می‌دهند و خود با شکم گرسنه روز دیگر را روزه می‌گیرند.» این هم یعنی ترجیح دیگران بر خود، یعنی غم‌خواری از دیگران به عنوان یک «باید» در زندگی ما تعریف شود. اگر نگاه ما به خانواده الگو باشد و با تکرار سلوک آنان برای مردم جامعه انجام وظیفه کنیم، به‌طور قطع روزگار برای همه بهتر خواهد بود، اگر برای هم زندگی کنند و تعامل‌ها چنان باشد که هیچ‌کس در جامعه، احساس تنهایی نکند و به گوشه غربت و عزلت نخزد.
 
وقتی همه در برابر هم احساس مسئولیت کنند، انجام مؤمنانه مسئولیت‌های اجتماعی به جایی خواهد رسید که هر لحظه به ظرفیتی بی‌بدیل تبدیل شود برای بهترشدن حال همگان. به ویژه پیش‌کسوتان و بازنشستگان بیش از همیشه باید کانون توجه باشند، چه آنان خود هم در جایگاه خانواده، هسته اصلی جامعه را شکل داده‌اند و هم با تلاش چند ده ساله، برای ساخت کشور و احیای کرامت انسانی، نقشی احترام برانگیز رقم زده‌اند. اینکه بر تکریم ویژه اینان تأکید داریم از این‌رو است که بازنشستگان، فرصتی مانند دیگران ندارند که اگر امروز به حق خود نرسیدند، فردا برایشان احقاق حق کنیم. این قشر به جای نگاه به فردا، تکیه به دیروز دارند و امروز باید حرمتشان نهاد.

این می‌تواند به عنوان یک راهبرد اجتماعی باعث توسعه امید و اعتماد هم بشود چه نسل نو هم وقتی ببینند نسل پیش از آنان در زمان پیری‌شان شوکت درخور احترام دارند، با اعتماد به تربیت اجتماعی و فردایی که در پیش دارند، کار خواهند کرد. در حقیقت تکریم بازنشستگان، نه هزینه بی‌بازگشتِ دیروز و امروز که سرمایه‌گذاری برای امروز و فرداست، برای تحکیم پایه‌های زندگی اجتماعی و کار و تولید. به این همه، پراهمیت‌تر و ویژه‌تر نگاه کنیم.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->